Prajd šetnja 2023

Ovogodišnja Prajd protestna šetnja održaće se 9. septembra 2023. godine pod sloganom „Nismo ni blizu“. Okupljanje učesnika_ca počeće u 16:00 u parku Manjež (Prajd park). Informacije o ulaznim punktovima i protokolu ulaska biće objavljenje u narednim danima. U Prajd parku će za učesnike_ce biti priređen niz sadržaja – štandovi sa sa hranom i pićem, štandovi sa brendiranim materijalima, zastavama i transparentima,  šminka, šljokice i mnoštvo drugih elemenata.  Prajd šetnja počeće u 17 časova i kretaće se sledećom rutom: Nemanjina (ulaz u Park Manjež kod raskrsnice Nemanjine i Resavske) – Kneza Miloša – Kralja Milana – Trg Nikole Pašića – Narodna skupština – Kneza Miloša – Nemanjina – Park Manjež.Nakon šetnje počinje Prajd koncert, u Prajd parku (park Manjež) koji će trajati od 19:00 do 00:00. Svi sadržaji u Parku koji će biti postavljeni pre šetnje biće dostupni i tokom trajanja koncerta. Na koncert je moguće doći i bez prethodnog učešća u šetnji. Sve informacije o Prajd koncertu možete pogledati ovde.


Važne bezbednosne informacije:  • Ukoliko pripadnici bezbednosnih službi nalože postavljanje ulaznih punktova, javnost će o tome biti blagovremeno obaveštena. U toj situaciji, molimo vas da na Prajd dođete na vreme (najkasnije do 17 časova) i da ulazite isključivo na ulaznim punktovima, gde će vas dočekati članovi_ice naših organizacionih timova, licencirani radnici obezbeđenja, kao i naši volonteri_ke. 

  • Izbegavajte konflikte sa pripadnicima bezbednosnih službi, ne odgovarajte na bilo kakve provokacije i izbegavajte kontakt sa eventualnim kontra-demonstrantima. 

  • Pri odlasku sa Prajd šetnje ili Prajd koncerta, sva obeležja koja ukazuju na to da ste bili deo skupa (zastave, cegeri), spakujte u vaše torbe ili rančeve ili ih ostavite u Prajd parku. Svu šminku, šljokice, odeću ili druge elemente skinite ili presvucite pre izlaska iz Parka.

  • Pri odlasku, krećite se u većim grupama, idite centralnim i osvetljenim ulicama do prvog taksi vozila ili stajališta gradskog prevoza. Izbegavajte svaku interakciju sa eventualnim provokatorima ili kontra-demonstrantima. Ukoliko primetite da je vaša bezbednost ugrožena, odmah pozovite 192 ili se obratite najbližem pripadniku policije, ukoliko ih uočite u blizini.Kontakt:
+381 69 699 802
+381 63 893 87 59
+381 62 177 53 36

Kontakt

 
Kralja Milana 20, 11000 Beograd;
Pon - Sub 10 - 20
+381 11 4029 833 (Prajd info centar)
+381 69 699 802 (Organizacioni odbor)
[email protected]