O Prajd Info Centru

Prajd Info Centar predstavlja otvoren, inkluzivan i siguran prostor u jednoj od glavnih ulica Beograda. Osoblje Centra uvek je tu da pruži savet, ali i uputi posetioce na Savetovalište udruženja ’’Da se zna!’’, gde kasnije mogu dobiti adekvatnu pravnu ili psihološku podršku.

Takođe je i mesto gde se javnost može upoznati sa aktivnostima Prajda i LGBTI+ pokreta, ali i problemima, izazovima i istorijom LGBTI+ zajednice u Srbiji. S obzirom na njegovu lokaciju, svojim postojanjem umnogome podiže vidljivost zajednice i takođe, predstavlja prostor gde svako može da dođe, popije kafu ili čaj, druži se, završi neki posao ili jednostavno napravi predah od svakodnevnih aktivnosti.

Pored pomenutih aktivnosti, u Prajd Info Centru se tokom meseca održi veliki broj različitih događaja – predavanja, razgovora sa zajednicom, panel diskusija, projekcija filmova, društvenih igara i kvizova… Na svake dve nedelje, organizuje se brzo i besplatno testiranje na HIV koje, uz neku propratnu aktivnost, umanjuje stigmu i odbojnost mladih prema testiranju.

Tim Prajd Info Centra, pored koordinatora, broji na desetine mladih volontera i volonterki koji_e svojim trudom i ulaganjem doprinose održavanju aktivnosti i unapređivanju samog Centra.

Kontakt

 
Kralja Milana 20, 11000 Beograd;
Pon - Sub 10 - 20
+381 11 4029 833 (Prajd info centar)
+381 69 699 802 (Organizacioni odbor)
[email protected]