Program podrške

U nameri da što bolje odgovorimo na različite potrebe LGBTI+ zajednice, Prajd Info Centar u svojim prostorijama nudi besplatnu i poverljivu podršku u 5 kategorija koje smo prepoznali kao najprioritetnije:

 

 • Psihosocijalna podrška: Ukoliko imate problema sa mentalnim zdravljem, autovanjem, bilo kojim drugim aspektom svog identiteta za koji smatradate da narušava vaše mentalno zdravlje, ili jednostavno želite da popričate sa psihologom koji ima iskustva u radu sa LGBTI+ zajednicom, to možete uraditi u okviru psihološkog savetovanja u Prajd Info Centru. Prijave za termin se vrše popunjavanjem ovog formulara. Za sledeći termin psihološke podrške pogledajte kalendar događaja u Prajd Info Centru koji je istaknut na sajtu.
 • Pravna podrška: Za sve onima kojima treba pravni savet, koji su doživeli nasilje, diskriminaciju, bili žrtve govora ili zločina iz mržnje zbog svoje seksualne orijentacije ili rodnog identiteta, ili oni koji imaju neki drugi vid pravnog izazova - možete nam se za više informacija obratiti pisanim putem na adresi [email protected]
 • Podrška za trans osobe: Biti transrodna osoba u Srbiji podrazumeva brojne izazove, te je iz tog razloga u Prajd Info Centru dostupna transpecifična podrška, koja obuhvata širok spektar tema od važnosti za TIRV zajednicu. Za sledeći termin podrške za trans osobe pogledajte kalendar događaja u Prajd Info Centru koji je istaknut na sajtu.
 • Podrška pri zapošljavanju: LGBTI+ osobe često nailaze na izazove pri zapošljavanju, te ovim vidom podrške želimo da pomognemo u pisanju CV-a, motivacionog pisma ili propratnog pisma, ali i pripremama za razgovore za posao. Za sledeći termin podrške pri zapošljavanju pogledajte kalendar događaja u Prajd Info Centru koji je istaknut na sajtu.

 • Podrška u vezi sa bezbednim seksom: U saradnji sa Check Point-om i Asocijacijom Duga svakog ponedeljka i četvrtka od 14h do 20h možete se testirati na HIV i sifilis u prostoru Prajd Info Centra, ali i dobiti odgovore u vezi sa pitanjima koja se tiču polno prenosivih bolesti, bezbednog seksa i PrEP-a
 • Psihosocijalna podrška - Ana Milić:

  Ana Milić, master psihološkinja i psihološka savetnica, zaposlena je kao asistentkinja na Departmanu za psihologiju pri Fakultetu za medije i komunikacije, Univerziteta Singidunum. Anino profesionalno usmerenje obuhvata savetodavni psihološki rad sa LGBTI+ zajednicom i drugim vulnerabilnim grupama.

 • Pravna podrška - Dijana Malbaša (Civil Rights Defenders)

  Dijana Malbaša je diplomirana pravnica - master. Radi na poziciji Programme Officer u organizacii Civil Rights Defenders. Poseduje višegodišnje iskustvo u pružanju pravne podrške u zaštiti od rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i drugih vidova kršenja ljudskih prava. Profesionalno se bavi i temama zaštite od seksualnog nasilja i uznemiravanja.

 • Podrška za trans osobe - Agata Đurić (Geten)

  Agata Milan Đurić bavi se aktivizmom za prava LGBTI+ osoba još od devedesetih godina prošlog veka u okviru prve LGBTI+ organizacije Arkadija, kada je započela i javne nastupe kao dreg kraljica Viva La Diva. Osnivačica je i koordinatorka organizacije Geten i LGBTIQ SOS Telefona.

 • Podrška pri zapošljavanju - Jovana Kostevski (Grupa Izađi)

  Jovana Kostevski je psihološkinja i edukantkinja Geštalt psihoterapije. Radi na outreach poziciji Grupe IZAĐI, organizacije iz Novog Sada koja se, između ostalog, bavi i organizacionim razvojem i profesionalizacijom LGBTI+ osoba. Jovana je obučena za držanje radionica mekih veština pri zapošljavanju, ali i radionica asertivne komunikacije. Za sledeći termin podrške pri zapošljavanju pogledajte kalendar događaja u Prajd Info Centru koji je istaknut na sajtu.

 • Podrška u vezi sa bezbednim seksom - Check Point (Asocijacija Duga)

  Asocijacija Duga postoji već 20 godina i posvećena je prevenciji seksualno prenosivih infekcija. Osnovana je u Šapcu, ali imaju i Check Point u Beogradu koji se nalazi u okviru Prajd Info Centra.

Kontakt

 
Kralja Milana 20, 11000 Beograd;
Pon - Sub 10 - 20
+381 11 4029 833 (Prajd info centar)
+381 69 699 802 (Organizacioni odbor)
[email protected]