Sve informacije o Prajd šetnji na jednom mestu! 

Šetnja Beograd Prajda je zakazana za 9. septembar, a početak okupljanja za učesnike i učesnice šetnje je u 16 časova u parku Manjež. Tada će biti i otvoreni ulazni punktovi. Sama šetnja počinje u 17 časova, a predvodiće je bubnjarski bend i kamion sa muzikom. Na punktovima će, pored pripadnika policije, dežurati naše licencirano obezbeđenje, oranizatori_ke i volonteri_ke, koji će se postarati da svako bezbedno pristupi šetnji i koncertima i dobije svoju narukvicu. Ulazni punktovi se nalaze u ulici Kralja Milana, kod hotela Moskva, na raskrnici Resavske i Birčaninove, raskrsnici Resavske i Mišarske ulice, kao i na ulazu u Kralja Milana sa Trga Slavija.

VAŽNO: Ulazni punktovi se otvaraju u 16h i zatvaraju se u 17:30h.

Nakon šetnje i povratka u Park, u 18:30h će biti otvorena dva punkta za ulazak na koncert od kojih se jedan nalazi na raskrsnici Resavske i Masarikove, a drugi na raskrsnici Nemanjina i Kralja Milutina. Punktovi će biti otvoreni do kraja koncerta. 

Ruta šetnje je sledeća: kreće se iz parka Manjež Nemanjinom ulicom, ulicom Kneza Miloša, Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića do Narodne skupštine, zatim ponovo ulicom Kneza Miloša i Nemanjinom do parka Manjež. Ulaz na Prajd je otvoren za sve građane i građanke, ne postoji unapred predviđen spisak učesnika i učesnica. Ukoliko naiđete na problem prilikom ulaska na šetnju, molimo da pozovete jedan od sledećih brojeva: +38169699802, +381638938759, + 381621775356. Na Beograd Prajdu neće biti dozvoljene bilo kakve parole ili transparenti koji sadrže natpise koji nisu u skladu sa vrednostima i politikama Beograd Prajda, a što uključuje poruke mržnje na nacionalnoj, verskoj ili etničkoj osnovi, diskriminaciju, uvrede, homofobiju, transfobiju, mizoginiju i pozive na nasilje. Protestne i političke poruke, koje su u skladu sa vrednostima i principima Beograd Prajda su dobrodošle. Izbegavajte konflikte se pribadnicima bezbednosnih službi, ne odgovarajte ni na kakve provokacije i izbegavajte kontakt sa eventualnim kontra-demonstrantima. Pri odlasku sa Prajd šetnje ili Prajd koncerta, sva obeležja koja ukazuju na to da ste bili deo skupa (zastave, cegeri) spakujte u vaše torbe ili rančeve, ili ih ostavite u Prajd parku. Svu šminku, šljokice, odeću i druge elemente skinite ili presvucite pre izlaska iz parka. Pri odlasku, krećite se u većim grupama, idite centralnim i osvetljenim ulicama do prvog taksi vozila ili stajališta gradskog prevoza. Ukoliko primetite da je vaša bezbednost ugrožena, odmah pozovite 192 ili se obratute najbližem pripadniku policije, ukoliko ih uočite u blizini. Organizacioni tim je, prilikom prijave Prajd šetnje, tražio da se privremeno obustavi saobraćaj u periodu od 16:00 do 19:00 na relaciji koja prati rutu šetnje, i to ne sve vreme, već dok šetnja prolazi kroz te ulice. Međutim, policija, nakon bezbednosnih procena, može odlučiti da zatvori i druge ulice i produži vreme zatvaranja tih ulica, na šta mi ne možemo da utičemo.

Kontakt

 
Kralja Milana 20, 11000 Beograd;
Pon - Sub 10 - 20
011/4029833
[email protected]