Pre devet dana je u Beogradu nestala osamnaestogodišnja trans devojka iz Kovilja, Noa MilivojevKako prenose mediji, Noa je na sebi u trenutku nestanka imala roze haljinu, crne patike, beli ranac i prepoznatljive roze kikice. Poslednji put se porodici javila subotu, 17. juna.

Mediji takođe navode kako je nestanak prijavljen policiji u ponedeljak, 19. juna, i da ukoliko neko primeti Nou ili sazna informacije relevantne za njenu lokaciju, treba da se obrati najbližoj policijskoj stanici, ili pozivom na 192.

Više ljudi na društvenim mrežama poslalo nam je uznemirijuće video snimke na kojima Lazar Amidžić, koji se predstavlja pod korisničkim imenom "kengursrb", verbalno i fizički uznemirava Nou. Sajdržaj koji Lazar Amidžić plasira na svojim Instagram i TikTok nalozima je problematičan, uznemirujuć i promoviše nasilje.

Svedoci smo sve alarmantnijem porastu mizoginije i transfobije u našem društvu, brojeći 18 femicida od početka godine u Srbiji, i čak 327 ubistava transrodnih i rodno varijantnih osoba na globalnom nivou, po podacima svetske organizacija Transrespect vs Transphobia Worldwide (TvT).

Ovom prilikom očekujemo od nadležnih organa da i sami uzmu u obzir ove informacije. Beograd Prajd i udruženje Da Se Zna! ovim putem zahtevaju od nadležnih organa da ubrzaju proces istrage i pronalaska Noe Milivojev.