Održali smo prvi plenarni sastanak za reformiranje organa Beograd PrajdaNakon višemesečnog procesa koji se sastojao od evaluacije prošlogodišnjeg EuroPride-a, individualnih sastanaka sa velikim brojem organizacija koje se bave LGBTI+ zajednicom i izrade procedura, organizacije i politika Beograd Prajda, u petak, 30. juna, održan je prvi plenarni sastanak sa organizacijama iz Beograda, Novog Sada i Šapca koje se bave različitim aspektima poboljšanja prava LGBTI+ zajednice.

Na sastanku su predstavljeni rezultati evaluacije EuroPride-a 2022, te se diskutovalo o izmenama i dopunama dokumenta koji se odnosi na procedure, organizacije i politike. Nakon formalnog dela sastanka, održano je simbolično potpisivanje dokumenta, kojim su lokalne LGBTI+ organizacije pristupile Komitetu Beograd Prajda.

Beograd Prajd od sada čini pet tela: Komitet Beograd Prajda, organizacioni odbor, operativni odbor, Prajd info centar i odbor za pritužbe, kao i komesar/komesarka za rodnu ravnopravnost, inkluziju i različitost.

Ovakav vid organizacije Beograd Prajda unaprediće inkluziju kvir zajednice u Beograd Prajd, uključiće mišljenja i ekspertizu svih ključnih aktera, a horizontalna struktura će omogućiti najveći nivo transparentnosti i poverenja na svim nivoima organizacije.


Kontakt

 
Kralja Milana 20, 11000 Beograd;
Pon - Sub 10 - 20
011/4029833
[email protected]