Sara Jo, kuma ovogodišnjeg Beograd Prajda

 Sara Jo, kuma ovogodišnjeg Beograd Prajda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Povodom predstojećeg Beograd Prajda, koji će se održati 15.septembra, sa ponosom vas obaveštavamo da je poziv organizatora/ki, da bude kuma ovogodišnjeg Prajda, prihvatila pevačica Sara Jovanović (Sara Jo). 

“Presrećna sam i ponosna što mi je pripala čast da ponosem titulu Kume prajda. Ovu priliku bih volela da iskoristim da vas pozovem da u nedelju 15. septembra zajedno prošetamo Beogradom kako bismo pružili podršku svima koji se plaše da budu ono što jesu. Želim da im poručim da se ne odriču sebe i prava da žive i vole kao i svi ostali. Nakon šetnje  nastupam zajedno sa Bojanom Vunturišević i Zoi u parku Manjež.” 

Za kume Prajda tradicionalno se biraju žene, istaknute ličnosti iz javnog života, koje su svojim radom, borbom, solidarnošću i javnim zagovaranjem dale doprinos poboljšanju položaja LGBT+ osoba. 

Kuma Prajda je neizostavni deo svakog Beogradskog Prajda; ona će se kratkim govorom obratiti svim učesnicima i učesnicama šetnje i zvanično proglašasiti početak šetnje.

Takođe, Sara će nakon šetnje nastupati u Prajd Parku zajedno sa ostalim performerima koji su podržali ovogodišnji Prajd i LGBT+ zajednicu.

Sara Jovanović će se ove godine pridružiti svim ženama koje su ponele titulu kume Parade ponosa, a to su: Biljana Srbljanović, Mirjana Karanović, Jelena Karleuša i Suzana Trninić. 

Titula kume nema rok trajanja; kumstvo je za ceo život, posebno kada je zasnovano na zajedničkim vrednostima ljubavi, slobodi, solidarnosti i ravnopravnosti

Beograd Prajd pod sloganom #NeOdricemSe će se održati 15. septembra od 17:00, a Nedelja ponosa se održava od 09. do 15. septembra.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]