Nataša Mićić: Dužnost svih nas je da doprinosimo da se u ovoj zemlji živi normalno i slobodno

 Nataša Mićić: Dužnost svih nas je da doprinosimo da se u ovoj zemlji živi normalno i slobodno

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nakon učešća na tribini “Razgovori sa zajednicom: Mesto LGBT+ zajednice na srpskoj političkoj sceni” održanoj u Prajd Info Centru u okviru Nedelje ponosa, naše gošće su iskazale spremnost da se više angažuju na poboljšanju položaja LGBT+ zajednice u Srbiji.

Ispred poslaničke grupe LDP-LSV-SDA Sandžaka Nataša Mićić je na sednici Skupštine Srbije postavila poslaničko pitanje predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić i predsednici Skupštine Maji Gojković u vezi sa Zakonom o zabrani diskriminacije koji ove godine puni 10 godina od donošenja. Mićić zahteva da se izvrši monitoring primene ovog zakona koji se u praksi često ne primenjuje. 

Mićić je podsetila da je LDP u martu ove godine podnela zahtev za usvajanje zakona o registrovanim istopolnim partnerstvima, zakona o rodnom identitetu, kao i  izmene Porodičnog zakona, te upitala predsednicu Skupštine kada će se ovi predlozi naći na dnevnom redu Skupštine. 

“Mislim da smo previše vremena izgubili u konfuziji vrednosti i da je vreme da se neke vrednosti kristalizuju, civilizacijska je tekovina da svaki čovek u ovoj zemlji živi slobodno i zaštićeno”, navela je Mićić na kraju svog izlaganja.

Izvor: Narodna skupština Republike Srbije, Belgrade Pride Press tim  

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]