Miloš je naš heroj

 Miloš je naš heroj

 

 

Nakon emitovanja 11. epizode serije “Južni vetar” u kojoj se glumac Miloš Timotijević u ulozi korumpiranog policajca Stupara ljubi sa muškarcem, usledile su poruke uvreda i pretnji upućene Milošu. On je na društvenim mrežama dobio stotine poruka mržnje mahom od tinejdžera i srednjoškolaca. 

Beograd Prajd izražava zabrinutost zbog ovakvih pretnji upućenih glumcu i poziva nadležne organe da sankcionišu one koji su uputili poruke pretnje. I u ovom slučaju, nažalost, najveći broj pretnji stiže od mladih muškaraca(tinejdžera i srednjoškolaca) koji su i u mnogim ranijim situacijama bili glavni promoteri mržnje prema LGBT+ populaciji, pa su tako organizovali više napada na Prajd Info Centar, te organizovali protest protiv Prajda u Leskovcu koji nije ni bio planiran da se održi. 

Izražavamo veliku zahvalnost Milošu i celokupnoj produkcijskoj kući “Režim”, autorskoj i glumačkoj ekipi serije “Južni vetar” na doprinosu u borbi za prihvatanje i poštovanje svih pripadnika i pripadnica LGBT+ zajednice u Srbiji.

Beograd Prajd