Održano treće IDAHOT loptanje u Manježu

 Održano treće IDAHOT loptanje u Manježu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Udruženje ’’Da se zna!’’ je i ove godine održalo svoj tradicionalni humanitarni turnir u loptanju uoči Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, poznatog kao ’’IDAHOT’’ (IDAHOBIT). Turnir je održan 19. maja u parku Manjež, a kotizacija za turnir je bila donacija od 250 ili više dinara po članu tima, a sav prihod bio je namenjen Savetovalištu za LGBT+ osobe u Božidarcu.
Cilj ovog događaju su druženje, osnaživanje LGBT+ osoba, ali i promocija zdravog života. Ovogodišnji turnir deo je kampanje koja za cilj ima da prikupi iznos od 2500 evra, a iznos će duplirati Trag Fondacija koja je podržala kampanju.
Pozivamo vas da ukoliko ste u mogućnosti i vi podržite kampanju donacijom!
Podaci za uplatu su:
Primalac: Udruženje „Da se zna!“, Alekse Nenadovića 18, Beograd
Svrha plaćanja: Donacija
Broj računa: 205 – 250398 – 62, kod Komercijalne banke AD.
Šifra plaćanja: 187
Šifra za e–banking: 287
Donacije takođe možete ivršiti i u Prajd Info Centru u Kralja Milana 20.
Savetovalište za LGBT+ osobe otvoreno je krajem 2019. Godine. Osobe mogu zakazati svoj termin u Savetovalištu putem mejla savetovaliste@dasezna.lgbt, sredom između 17 i 20 časova.

 

Autor: Filip Vulović

Student Fakultet organizacionih nauka, aktivista, part-time koordinator Prajd Info Centra, jin Jovanovom jangu. Aktivizmom je počeo da se bavi kao volonter udruženja ’’Da se zna!’’, gde je kasnije izglasan za koordinatora volonterske grupe. Takođe je aktivista Inicijative mladih za ljudska prava, a interesuju ga i tranziciona pravda i poboljšanje odnosa među mladima iz zaraćenih država Zapadnog Balkana.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]