Charity Commissions je registrovala samoprozvanu “LGB Alijansu”

 Charity Commissions je registrovala samoprozvanu “LGB Alijansu”

Charity Commissions, odnosno Komisija za dobrotvorne organizacije, koja reguliše registrovana dobrotvorna udruženja u Engleskoj i Velsu, registrovala je samoprozvanu “LGB Alliance”, čime joj je dodelila status dobrotvorne organizacije. “LGB Alliance” je organizacija koja okuplja lezbejke, gejeve i biseksualne osobe otvoreno transfobičnih stavova, koja svoje vrednosti temelji na izbacivanju trans i rodno varijantnih osoba iz LGBTI+ zajednice i to je najveća, ali nikakao jedina organizacija takve vrste.
Ova odluka naišla je na veliko nezadovoljstvo, ponajviše među LGBTI+ zajednicom, i mnogi od Charity Commissions traže da je povuče.


Porast takozvanih TERF (trans isključujućih radikalnih “feminsitičkih”) pokreta poslednjih par godina, kako u Britaniji, tako i u drugim delovima sveta, pa i kod nas, opasan je i zabrinjavajuć. Ove osobe i organizacije služe se manipulisanjem činjenicama, izvrtanjem istine, pa i čistim neistinama kako bi branili svoja anti-trans uverenja i predstavljali transrodnost kao “idelologiju” koja se “nameće”, te transrodne osobe kao opasne i nepoželjne, čime se širi moralna panika među neinformisanim ljudima i dodatno ugrožava već ugrožen položaj trans osoba.
Registracija “LGB Alliance” kao dobrotovrne organizacije upravo je problematična jer na taj način Charity Commissions pruža podršku i priznanje jednoj organizaciji koja nije i ne može biti dobrotvorna, te koja radi protiv ljudiskih prava, a ne za bilo čije dobro.