55 Shades of Gay otvara prvi Beogradski Prajd Pozorišni Festival

 55 Shades of Gay otvara prvi Beogradski Prajd Pozorišni Festival

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Predstava u režiji Blerte Neziraj, jedna od produckija koje će Hartefakt fond ugostiti tokom beogradske Nedelje Ponosa, biće izvedena 10. septembra od 20 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Karte za 55 Shades of Gay možete nabaviti putem sajta www.ticket.rs

55 Shades of Gay, nastao u produkciji pozorišne trupe Quendra Multimedia, bavi se mogućnošću seksulane revolucije na Balakanu, kroz nekoliko važnih perspektiva. 

Autor ove savremene burleskne priče o LGBTIQ+ politikama na Balkanu i u Evropi je Jeton Neziraj, priznati dramski pisac iz Prištine, dobitnik nagrade „European of The Year“ 2018.

U okruženju u kome je homofobija duboko istorijski ukorenjena, ko određuje do čega i do koga nam je stalo? Da li je to u našim rukama i da li imamo tu slobodu? 

Predstava 55 Shades of Gay se, na politički (ne)korektan način bavi složenim odnosima moći, tematizuje pitanja tolerancije, aktivizma, homofobije i borbe za ljudska prava, i ističe važnost borbe za prava LGBTIQ+ zajednice na Balkanu. 

Hartefakt fond će, u okviru prvog izdanja Prajd pozorišnog festivala ugostiti nekoliko pozorišnih trupa, koje će svojim komadima adresirati različite probleme s kojima se pripadnici LGBTIQ+ zajednice sreću. 

Beogradski Prajd pozorišni festival zamišljen je kao godišnji događaj koji će se svake godine održavati tokom Nedelje Ponosa. Cilj festivala je vidljivost problema LGBTIQ+ zajednice i, još važnije – nalaženje prostora za rešenja i za dijalog. 

Predstava je na engleskom i albanskom, sa srpskim titlovima. 

Beogradski Prajd Pozorišni Festival podržale su Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ambasada Švajcarske i Ambasada kraljevine Holandije.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]